Logo
magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja

Legyél te is önkéntes a Léleköntő Szakmai Napon!

Önkéntesek jelentkezését várjuk a 2021 október 9-én, a Nem Adom Fel Alapítvány által szervezett Léleköntő Napra!

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programja 2021. október 9-én egy szülőknek, pedagógusoknak és minden érdeklődőnek szóló szakmai napot tervez, melynek célja, hogy előadásokkal, workshopokkal, egyéni tanácsadásokkal előmozdítsuk és támogassuk az autizmussal élő személyek és családjaik megértését, és  hidat építsünk az autizmussal élő gyerekek ellátásában részt vevő, őket mindennapjaikban kísérő emberek között.

Mivel sok érdeklődőre számítunk, a nap lebonyolításához nagyon nagy szükségünk lenne önkéntesekre, akik vállalják, hogy részt vesznek egy néhány órás felkészítésen (szeptember 24-én délután 4-7 között), illetve a szakmai napon (október 9-én) egy teljes napon át segítenek nekünk abban, hogy a program zökkenőmentesen megvalósulhasson.

Elsősorban két típusú feladatra keresünk önkénteseket:

- gyermekfelügyelő önkéntesek, akik vállalják, hogy a helyszínen vigyáznak egy autizmussal élő  gyermekre, akinek a szülei részt szeretnének venni a programon, de nem tudják másképpen  megoldani a felügyeletet. Játékokat, játszó- és alvószobát, udvart biztosítunk!

Szervező önkéntesek - a program lebonyolítását segítő önkéntesek, akik elsősorban szervezési és adminisztrációs feladatokban segítenek minket (pl. regisztráció lebonyolítása, résztvevők eligazítása, stb.)

Az önkéntességhez autizmussal kapcsolatos tapasztalat nem szükséges, a szakmai nap előtt egy háromórás felkészítésen vesztek részt, ahol az alapítvány gyógypedagógusai mesélnek Nektek az autizmusról, a konkrét szervezési feladatokról, ha gyermekfelügyelőknek jelentkeztek, akkor pedig a  Rátok bízott gyermekekről.

Ha szeretnél jelentkezni, ezen az jelentkezési űrlapon teheted meg:

https://forms.gle/RJ3ocnHrXrBswWkn7 

Hálásan köszönjük a segítséget!

A Léleköntő program szakemberei

Hírfolyam