Logo
magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Programok - 2020. Június
EWTN - Katolikus TV
Időpont: 2020.06.02 18:00

Egy házasságot könnyen tönkre tehet egy harmadik fél megjelenése. Miként lehet egy ilyen helyzetet kezelni a házastársak között? A hatrészesre tervezett sorozat ötödik alkalmát június 2-án közvetíti az EWTN - Katolikus TV. Vendégek: Kiss Didák OFM családterapeuta és Varga Péter Pius pszichodráma vezető. Házigazdák: Héjj-Csizmazia Gyopár pszichodráma vezető és Sajgó Szabolcs SJ.


EWTN - Katolikus TV
Időpont: 2020.06.09 18:00

A Családban maradva című dokumentumfilm sorozat négy család életébe enged bepillantást. Az online párkapcsolati műhel egyes alkalmain a Párbeszéd Háza és Faludi Ferenc Akadémia igazgatója, ill. mentálhigiénés szakemberek adnak szempontokat a nézőknek. A hatrészes műhelysorozat utolsó alkalmát június 9-én közvetíti az EWTN - Katolikus TV.



Időpont: 2020.06.11 18:00

A teremtésvédelmi programsorozat hatodik, és egyben utolsó alkalma az EWTN katolikus televízióban június 11-én 18 órakor kerül adásba. A beszélgetésben résztvevők: Nobilis Márió atya, a Sapientia Hittudományi Főiskola oktatója, Szilvácsku Zsolt, a Szent István Egyetem Tájépítész Karának tanára, dr. Zlinszky János egyetemi docens és Sajgó Szabolcs SJ. A teremtésvédelem ökológiai és társadalmi kérdés is, mindannyiunkat érintő közügy. A lezáró alkalmon többek között az alábbi kérdéseket járják körbe a beszélgetésben résztvevők: A közéletben való részvétel azonos a (párt)politizálással? Milyen a részvétel, ami hathatós, a kölcsönös megértést és konszenzust segíti elő? Hogyan szóljunk mindazok nevében, akiknek hangja nincs vagy nem hallatszik?



Időpont: 2020.06.12 10:00

Június 12-én 10 órától az EWTN Délelőtt című műsorában, a Forró könyvek című sorozat ötödik alkalmának középpontjában Patrice Franceschi francia kalandor két éve megjelent „A jövő legfrissebb hírei” című könyve áll - tizennégy meséje az eljövendő világról. Ez a ma emberének félelmeit gyűjti össze egy sajátos antológiában.  A Coronavírus mintegy a 15. fejezet, amelyet a sors írt. A témáról Sajgó Szabolcs SJ beszélget Kiss Ulrich jezsuita atyával.



Időpont: 2020.06.25 10:00

Kucsera Ferenc egész életútja példaértékű, de csak utolsó napján vált történelmi jelentőségű személlyé. Róla szól Balogh Ernő Zoltán Tekintetek című, Rómában Ezüst Hal díjjal kitüntetett kisjátékfilmje. A vetítést követően Balogh Ernő Zoltán rendező, Blanckenstein György atya ötletadó és Magyar Endre történész-tanácsadó lesznek Sajgó Szabolcs SJ által moderált beszélgetés vendégei. A műsor a Párbeszéd Háza szervezésében, az EWTN Katolikus Világháló közreműködésével először június 25-én 10.00 órától lesz látható.


Hírfolyam